Njega rana

Menu

Periulkusna koža

Koža koja okružuje ranu vrlo je osjetljiva. To može biti povezano s dobi, tijekom bolesti ili izloženosti kože eksudatu iz rane ili ljepilu iz obloga.

Maceracija

Eksudat koji curi iz rane može uzrokovati maceraciju, smekšavanje ili vlaženje i pucanje kože uslijed prekomjernog kontakta s pretjeranom vlagom. Maceracija može dovesti do pucanja kože, uzrokujući rast rane ili stvaranje nove rane.

Macerirano tkivo je bijele boje.

Eritem

Eritem je abnormalno crvenilo na koži uzrokovano dilatacijom krvnih žila. Crvenilo periulkusne kože može biti znak upale ili infekcije rane.

Izbor obloge

Raspon obloga Biatain sadrži obloge sa svojstvima superiorne apsorpcije i zbrinjavanje eksudata za sve vrste kožnih bolesti.

Ako je koža oko rane osjetljiva, obloga sa silikonskim ljepilom kao što je Biatain Silicone odlična je alternativa jer se može primijeniti na osjetljivoj i zdravoj koži.

Normalna, zdrava koža ima glatku i elastičnu strukturu. S odgovarajućim liječenjem rane i upotrebom obloge s visokom sposobnošću apsorpcije i zbrinjavanja eksudata, okolna koža može biti zdrava i prikladna za ljepljive obloge kao što je Biatain ljepljivi.

Ako je koža vrlo osjetljiva, razmislite o primjeni neljepljivih obloga kao što su Biatain neljepljivi ili Biatain Alginate.