Dobra skrb o vašoj stomi

Važno je održavati kožu zdravom. Kontakt između izlaznog sadržaja stome i kože uzrokuje iritaciju kože koja zatim utječe na to kako ljepilo na pomagalu prianja uz vaše tijelo. To uzrokuje začarani krug curenja i još većeg nadražaja kože – što je važno izbjeći. Održavajte kožu zdravom
Ovih šest koraka pomoći će vam kako biste održali svoju kožu zdravom:
  1. Provjerite je li koža čista i potpuno suha prije nanošenja podložne pločice
  2. Izrežite otvor u podložnoj pločici tako da u potpunosti obuhvati vašu stomu
  3. Provjerite postoji li potpuni kontakt između ljepila podložne pločice i vaše kože – lagano pritisnite rukama
  4. Promijenite pomagalo čim osjetite bilo kakvu nelagodu ili svrbež
  5. Redovno provjeravajte veličinu stome, naročito ako imate herniju
  6. Pazite da koristite stoma pomagalo i pribor koji su najprikladniji za oblik vašeg tijela

Koristite odgovarajuću vrstu pomagala
Postoji mnogo različitih vrsta vrećica za stomu, pa odaberite onu koja odgovara vašem obliku tijela. Možete odabrati između različitih veličina vrećica i sustava primjene koji odgovaraju vašem načinu života. Pogledajte tražilicu proizvoda za više detalja.

Koristite odgovarajući dodatni pribor
Coloplast također nudi širok asortiman dodatnog pribora dostupan da učini nošenje stoma vrećice još udobnijim. Oni mogu poboljšati lijepljenje, spriječiti kožne probleme i smanjiti miris.

Važno je da uvijek imate stoma pomagalo koje odgovara vašem obliku tijela. Zato što je svako tijelo različito i zato što se tijela mijenjaju tijekom vremena, pronalazak pravog proizvoda može biti izazov.

Postoji velik izbor kad su u pitanju stoma pomagala i može biti teško naći pravi proizvod za vas. Razumijevanje vašeg izbora pravilan je prvi korak.

Bolja njega stome započinje ovdje. Prvi korak do bolje njege stome je precizno identificiranje problema kojima se bavite i njihovih mogućih uzroka.