Njega rane

Menu
Previous
Next

Uvod

Kronične rane su rastući socioekonomski problem koji pogađa milijune ljudi u svijetu. Liječenje kronične rane izazov je za zdravstvene profesionalce, pacijente i sve uključene u skrb o pacijentu. Kronične rane pojavljuju se u 1 do 2 posto populacije razvijenih zemalja. Procjenjuje se da će taj broj rasti s obzirom na starenje populacije te porast incidencije dijabetesa i pretilosti. Dugotrajnost procesa cijeljenja, kao i samo postojanje rane, znatno utječu na psihološki status bolesnika mijenjajući dnevni ritam, raspoloženje i san. Sve te promjene utječu na obiteljske i društvene aktivnosti, radnu sposobnost, te smanjuju kvalitetu života. S obzirom na uzročnike, kronične rane zahtijeva multidisciplinarni pristup s ciljem učinkovite, jednostavne i bezbolne terapije za bolesnika, a ujedno i jeftinije za zdravstvene fondove.
Zacjeljivanje rana određeno je općim stanjem zdravlja pacijenta i zbog toga je iznimno važna opsežna procjena pacijenta dok se planira i procjenjuje liječenje.
U našem Coloplast asortimanu za njegu rana nudimo širok raspon visokokvalitetnih rješenja za optimalno zbrinjavanje rana.