SpeediCath - jednokratni hidrofilni kateter

Speedicath je najprodavaniji jednokratni hidrofilni kateter u Europi. Dizajniran kako bi povećao sigurnost te smanjio trenje i nelagodu. Jednostavno se koristi te minimizira mogućnost nastajanja infekcije. Hidrofilni sloj omogućit će vam brzo korištenje što ga čini odmah spremnim za upotrebu.

Problemi s retencijom urina - zadržavanje mokraće - Neurogeni mjehur - poremećaj normalnog mokrenja

Više od 20% ljudi starijih od 40 godina doživjeli su neki oblik poremećaja normalnog mokrenja, naime, problemi mokraćnog mjehura su mnogo češći nego što mislite.

Što je retencija urina?

Zadržavanje mokraće ili stručnije rečeno retencija urina nisu ništa drugo nego nemogućnost mokraćnog mjehura da se isprazni do kraja. Prisutnost ovog problema može uzrokovati pojavu infekcije. Infekcija urinarnog trakta je infekcija niza organa koji čine urinarni sustav. Prisutnost bakterija ne mora nužno uzrokovati problem. No rast i razmnožavanje bakterija na određenoj razini može prouzročiti infekciju urinarnog trakta koju je potrebno liječiti.

Kako spriječiti infekciju mokraćnog mjehura?

Osobe koje pate od problema zadržavanja mokraće mogu izbjeći infekciju -problem koji nastaje zbog zadržavanja mokraće u mjehuru. Neki od najučinkovitijih načina sprječavanja nastajanja infekcije su obilno uzimanje tekućine, higijena te intermitentna samokateterizacija, odnosno redovito i potpuno pražnjenje mokraćnog mjehura. Neurogeni mokraćni mjehur može nastati kao posljedica oštećenja dijela središnjeg živčanog sustava (npr. oštećenje leđne moždine, multipla sklerozom ili djeci sa spinom bifidom.)

Jednokratni hidrofilni kateter kao rješenje za sigurnu samokateterizaciju bez zadržavanja mokraće

Speedicath kateter najprodavanija je marka intermitentnih katetera u Europi. Razvoj tehnologije, praćenje noviteta u medicini i konstantno unapređenje njegovih performansi dovelo nas je do toga da je Speedicath, za razliku od ostalih rješenja na tržištu, moguće koristiti bez dodatnih koraka pripreme. Jednostavno i sigurno korištenje bez potrebe da ga se aktivira vodom ili lubricirajućim gelom. Hidrofilni sloj katetera omogućit će vam korištenje bez čekanja što ga čini odmah spremnim za upotrebu.

Koje su prednosti korištenja Speedicath intermitentnog katetera?

Korištenje Speedicath katetera za intermitentnu kateterizaciju dokazano omogućava:

  • Jednostavnu i brzu primjenu s manje trenja i nelagode,
  • Sprječavanje nakupljanja bakterija što je čest slučaj kod trajnog katetera,
  • Smanjenje rizika od nastanka infekcija mokraćnog mjehura,
  • Intuitivno otvaranje čime se omogućava prilagođavanje potrebama korisnika/pacijenta.
 

Samo pakiranje omogućava pacijentu prilagodbu njegovim potrebama te koristi:

  • samoljepljivu točku za pridržavanje pakiranja katetera tijekom kateterizacije te
  • prsten za otvaranje pakiranja katetera jednim prstom.