Suočavanje s problemima vrećice, napuhavanja vrećice i sljepljivanja

Napuhavanje vrećice događa se kad postoji porast plina u stoma vrećici, koji je napuhuje kao balon. Vrećice imaju ugljeni filter koji pomaže protiv vjetrova dezodorirajući i oslobađajući ih iz vrećice. Ako kapacitet filtra ne može izdržati proizvedeni plin ili ako se navlaži ili blokira čvrstim izlaznim sadržajem iz stome, može doći do porasta plina.

Što možete učiniti da spriječite napuhavanje vrećice?

Jedan od glavnih načina za sprječavanje napuhavanja vrećice je smanjenje količine plina koji proizvodi vaš probavni sustav. Temeljito žvakanje hrane zaista pomaže, kao i izbjegavanje hrane i pića za koje znate da mogu proizvoditi mnogo plina. To mogu biti orašasti plodovi, mahunarke, gazirana pića ili pjenušavo vino.
Ako dođe do napuhavanje vrećice, možete ispustiti plin iz vrećice u privatnosti toaleta, ako koristite otvorenu vrećicu ili dvodijelni sustav. Promjena vrećice, kada je potrebno, također može pomoći u sprječavanju napuhavanja vrećice. Konačno, može pomoći i isprobavanje druge vrste stoma vrećice i filtra.

Sljepljivanje

se događa kada postoji vakuum u stoma vrećici i vrećica se zalijepi. To sprječava izlazni sadržaj da padne na dno vrećice i može blokirati filter. Tada postoji rizik da će vrećica otpasti s trbuha.

Što možete učiniti kako biste spriječili sljepljivanje?

Upuhivanje zraka u vrećicu prije no što je postavite pomoći će u sprječavanju nastanka vakuuma. Osim toga, kap ulja ili lubrikanta u vrećici pomoći će sadržaju da dospije na dno vrećice.