Živjeti sa stomom

Živjeti sa stomom

Njega stome i mijenjanje pomagala za stomu

Ovdje ćete pronaći informacije o životu sa stomom, upute za njegu stome i  kako održavati kožu oko stome zdravom, kako mijenjati vrećicu za stomu, kao i korisne alate kako bi vam se osiguralo da imate pravu vrećicu za stomu i prikladna dodatna pomagala za njegu stome koja rješavaju sve vaše potencijalne probleme. Mijenjanje stoma pomagala ne smije predstavljati problem jer za osobe sa stomom to postaje dio osobne higijene i dnevne rutine. Sadržaj koji izlazi iz stome može biti agresivan te je njega stome iznimno važna. Ispravna rutina mijenjanja stoma pomagala je ključna za život sa stomom i uključuje njegu stome.

Postani iskusan u životu sa stomom

Briga oko stome i okolne kože osigurat će da vaša stoma vrećica radi optimalno. To će vam pomoći da se osjećate sigurno i samopouzdano u svakoj situaciji.

Svako tijelo je različito i vaše tijelo se mijenja tijekom vremena. Operacija ugradnje stome je velika promjena, stoga pročitajte više o tome kako dobiti pravo stoma pomagalo koje odgovara vašem tijelu sada.

Napuhavanje i sljepljivanje vrećice nezgodni su problemi koji često muče osobe sa stomom. Jeste li znali da postoji način da ih spriječite? Ovdje pročitajte neka od rješenja koja će vam pomoći da se lakše nosite s njima.

Iritacija kože oko stome najčešće je uzrokovana curenjem izlaznog sadržaja koji dospijeva ispod ljepila vaše stoma vrećice. To je neugodno i može spriječiti vašu vrećicu da dobro funkcionira. Pročitajte više o tome što učiniti ako se to dogodi.

SenSura je rješenje koje preporučuju zdravstveni djelatnici diljem svijeta za pacijente sa stomom.

Brava dodatna pomagala za zbrinjavanje stome smanjuju propuštanje stoma pomagala i pružaju više njege koži oko stome.

Postavi

Ispravno postavljeno pomagalo će stajati sigurno na mjestu i štiti kožu od sadržaja stome, odnosno iritacije koju sadržaj stome može izazvati.

Pravovremeno skidanje i prava tehnika skidanja pomagala omogućit će vam nježnu i sigurnu promjenu pomagala.

Provjeri

Provjera kože oko stome i stanja pločice spriječit će razvoj komplikacija. Tragovi stolice ili urina, te crvenilo kože oko stome upućuju da je potrebno češće promijeniti pomagalo.